Zuba_fitness_fitheid_afvallen_actief

Zumba is plezier

Zumba is kijken en meedoen! Bij de groepsles Zumba zijn de bewegingen een combinatie van fitness- en danspassen op swingende en opzwepende Latijns-Amerikaanse muziek. Hier geldt laat u meeslepen op het ritme van de muziek. Zumba is niet moeilijk. Je hoeft niet eerst pasjes te leren en te onthouden. Het is een kwestie van kijken en nadoen van de groepslesinstructeur. De groepslesinstructeur geeft tussendoor instructies of aanwijzingen over uw houding of de danspassen.

Het ontstaan van Zumba

Zumba is in de jaren ’90 ontstaan in Colombia en bedacht door Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse celebrity fitness trainer en choreograaf van internationale popsterren. Hij bracht de trainingsmethode uiteindelijk naar Miami, waarna het al snel in heel Amerika een hit werd. De naam Zumba komt uit het Colombiaans, waar het zoveel betekent als “snel bewegen” en “plezier maken”.

Zumba wat doet het voor mijn lichaam

Voordelen zijn;

  • algehele fitheid
  • uw been- en bilspieren worden steviger en strakker en krijgen meer vorm
  • strakkere buik- en rugspieren
  • afvallen
  • een uurtje Zumba is al gauw goed voor het verbranden van 500-800 calorieën. Niet mis natuurlijk, maar dit is wel afhankelijk van uw eigen inzet… vooral lekker actief mee doen dus!

Zumba is de moeite waard. Ga uit van uw eigen super power!