Jeugdfitness_jeugd_jongeren_8_jaar_tot_15_jaar_veilig_verantwoord

Sporten voor mensen met een verstandelijke beperking

Al ruim 10 jaar bieden wij vg sporten aan die er opgericht is voor mensen met een verstandelijke beperking. Vooral bij deze speciale groep leden wordt de aandacht er op gericht dat bewegen belangrijk is. Onder begeleiding van een fitness instructeur worden zij niet alleen maar in teamverband aan het sporten gezet. Tijdens deze groepsles wordt er door de mensen met een beperking plezier gemaakt met elkaar, er wordt gewerkt aan hun conditie en de sfeer is gezellig. Na enkele weken zult u verandering opmerken in hun gedrag te denken valt aan hun sportiviteit en positiviteit.

Wij bieden 2 speciale groepslessen aan

Voor sporters met een verstandelijke beperking hebben wij 2 speciale lessen;

  • Op de dinsdag van 17:00 tot 18:00 uur is er Fitness in groepsverband. Om 17:00 uur start de training op de Cardio-apparatuur voor de opwarming van de spieren. Zo is er keuze uit fietsen, hardlopen op de loopband of lopen op het step apparaat. Hierna volgt er een rondje op de circuit-training oftewel de krachtapparatuur. De grote spiergroepen van het lichaam worden hier sterker gemaakt. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van de Motion Cage. Dit is een grote bewegingskooi waar met een groep tegelijk kan worden gesport.
  • Op vrijdag van 18:00 tot 19:00 uur is er een workout. Hierbij gaan de hele groep verschillende workouts doen, zoals Fun Fight, Roeien en bijvoorbeeld Cardio. Hierbij speelt coördinatie een grote rol.

Interesse, neem contact met ons op voor informatie

Heeft u behoefte aan meer informatie? Kom gerust langs op de sportschool met uw zoon of dochter. Dit mag ook met de bedoeling om een keer “gratis” deel te nemen bij één van deze groepslessen. Want op de sportschool maken zij vaak snel contact met andere sporters of komen zij een bekende tegen. Om die reden ervaart u samen zo de sfeer op de sportschool en maakt u kennis met de fitnessinstructeur. Wij zijn bereikbaar per mail info@club-sportsartfitness.nl voor informatie. Er wordt dan telefonisch contact met u opgenomen en zullen u uitgebreid informeren.