Functional Fitness

FUNCTIONAL FITNESS

Functional Fitness of functional training is een trainingsmethode waarbij wordt gewerkt met bewegingsvormen welke ook in het dagelijkse leven voorkomen en welke dus daadwerkelijk functioneel voor je zijn in het dagelijkse leven;
Denk hierbij Bijvoorbeeld de squat en de chest-press. Dus een andere benadering zoals met Yoga, dat je een hak in je nek kan leggen. Met andere woorden, je hebt er ook daadwerkelijk iets aan!

We zijn ontworpen om te bewegen

Onze lichamen zijn gemaakt om te bewegen, niet om de hele dag over een bureau gebogen te zitten. Hoe minder je beweegt, hoe minder bloedsuiker je lichaam gebruikt. Functionele training richt zich op bewegingspatronen in plaats van het isoleren van individuele spieren. Als u het grootste deel van uw werkdag al zit op kantoor, is het niet het beste idee om zittende oefeningen uit te voeren op krachtapparaten. Zo wordt er nagedacht over veilig en effectief bewegen.

Rompsterkte vergroten

Bij functionele training activeert iedere oefening de rompspieren. Deze zorgen er voor dat de wervelkolom beschermd wordt tegen externe krachten welke op de romp worden vrijgelaten en stabiliseren. Dit stimuleert dus een goede lichaamshouding. Met alleen crunches voor de buikspieren is dit niet te realiseren, dus ga daarom altijd voor een stuk functional training in je fitnessroutine!

Meld je vandaag nog aan!