Cross Rowing by SportsArt Fitness

Delft op Zondag, Diego en Susan, moeder en zoon en allebei instructeur Cross Rowing bij SportArt Fitness. 

Cross Rowing: plezier en resultaat voor de hele groep
zo 15 dec 2019, 10:00

DELFT – Cross Rowing is de nieuwe uitdaging die je kunt vinden bij SportsArt Fitness. Geen gewone groepsles, maar een echte interactieve groepservaring die leidt tot resultaat!

Dat Cross Rowing voor alle leeftijden is, bewijzen trainers Diego en Susan zelf. Moeder en zoon zijn allebei instructeur in deze sport. “Maar ook voor een tachtigjarige is Cross Rowing geschikt”, aldus Susan. Heel vreemd is dat niet. Met roeien train je immers alle spiergroepen, lichaamshouding en uithoudingsvermogen en is ook goed voor hart en bloedvaten.

Water
Roeiapparaten heeft iedere sportschool. Maar de Cross Rowers van SportsArt Fitness zijn bijzonder: je roeit namelijk echt door water. Iedere Cross Rowing machine heeft een met water gevuld reservoir met een schoepenrad dat door de sporter bewogen wordt. Zo wordt druk opgebouwd. “Het voordeel van water is dat dat zich aanpast aan jouw kracht”, legt Susan uit. Daardoor is de activiteit veel minder blessuregevoelig.” Bijkomend voordeel is dat het klotsen van het water als rustgevend ervaren wordt. Maar Cross Rowing is méér dan roeien alleen, benadrukt Diego, die zelfs naar Amerika ging om daar getraind te worden als instructeur en master instructeur. “Er zit een hele filosofie achter. Cross Zoals de naam ‘cross’ al aangeeft is Cross Rowing een combinatie van roeioefeningen en elementen uit Crossfit, die voor iedere doelgroep te variëren zijn. In de praktijk gaat het om vier centrale trainingstechnieken: tijd, afstand, spel en teamverband en challenge. De groepsles duurt in totaal 60 minuten en is dus elke keer weer anders.

Met elkaar
Het groepselement is belangrijk bij Cross Rowing. “Je bent echt mèt elkaar aan het sporten”, legt Diego uit. “Je coacht elkaar en werkt met elkaar naar verbetering van de prestaties.” Dat past in een verschuiving die je al langer in de sportwereld ziet: “De groepslessen waarbij iedereen individueel de trainer nadoet is echt op zijn retour”, aldus Diego. “Interactief met elkaar bezig zijn is de nieuwe trend.” “Dat wordt door de deelnemers ook echt positief ervaren”, vult Susan aan. “Zo werken we met buddy’s, die elkaar steunen. Mensen praten met elkaar, moedigen elkaar aan, en je ziet dat sporters de principes uit het Cross Rowing ook weer meenemen naar andere sportactiviteiten. Het is niet alleen gezelligheid, de prestaties worden er ook echt beter door.”

Zelf ervaren hoe Cross Rowing werkt? Op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag zijn er lessen. Kijk op www.club-sportsartfitness.nl voor de tijden en meer informatie. Waarom wachten tot nieuwjaar om te gaan sporten? Deze ervaring mag u niet missen! https://www.delftopzondag.nl/nieuws/algemeen/91530/cross-rowing-plezier-en-resultaat-voor-de-hele-groep-?fbclid=IwAR3eXSioWdFdWWuWca8uHKV86YALeKE-8x0_5xTeVrCgOt6gESaZEk3oclQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.